HORARI: de dilluns a divendres de 9:30h a 13:30h i de 16:30h a 19:30h - Dissabtes: de 10h a 14h.

< Tornar 27 / 03 / 2015

La clau del safari perfecte: Planificar amb temps

El safari pot ser l’expressió màxima del viatge per l’Àfrica. Hem vist centenars de vegades imatges de documentals i pel·lícules que transcorren a les grans sabanes africanes, plenes de girafes, elefants, zebres o nyus, o bé persecucions i caceres dels grans felins que enxampen alguna gasela malaurada a l’ombra de les acàcies de copa horitzontal. Poder viure aquestes experiències en primera persona és un record que perdurarà per sempre a la nostra memòria.

 

Però per tenir una experiència tan gratificant com sigui possible, abans hem de tenir en consideració alguns aspectes molt importants perquè cap problema ens espatlli la nostra aventura:

 

  • Què volem conèixer?

Cada Parc Natural o Reserva ofereix oportunitats molt diferents per gaudir de la vida salvatge: alguns són petits i boscosos, d’altres enormes amb planures que s’estenen més enllà de l’horitzó; de vegades els ramats estan compostos per milions d’exemplars, i d’altres cal buscar petites famílies d’animals que s’amaguen entre la vegetació; podem trobar paisatges muntanyosos o deserts que ens porten fins al mar...

 

  • Hi tornarem?

Si el safari el preveiem com un viatge únic, que probablement no tornarem a fer a la vida, és millor triar un destí generalista, on puguem trobar una gran diversitat i una gran quantitat d’animals; en canvi, si podem disposar de noves oportunitats de trepitjar la terra africana, és millor optar per parcs més petits i especialitzats, a la recerca d’objectius particulars.

 

  • Quan hem d’anar-hi?

Cal informar-se molt bé de les condicions naturals del parc: si és temporada de pluges o de sequera, si els animals han migrat, etc. Això serà decisiu a l’hora de poder gaudir de la millor experiència que ens pot proporcionar cadascun dels llocs, sense que el fang excessiu, la manca d’animals o la calor excessiva ens malmetin l’aventura.

 

  • Quan de temps necessitem?

Aquesta és una qüestió molt discutible, ja que depèn de la grandària del parc però també de la nostra disponibilitat. La visita a una reserva en concret pot durar entre 2 i 4 dies, però si ens hem de desplaçar entre diversos parcs, hem de comptar amb molt més temps ja que els mitjans de transport són feixucs o extremadament cars.


Aquest lloc web fa ús de cookies de tercers per tal d'obtenir informació estadística sobre la navegació. Si continueu navegant, considerarem que n'accepteu l'ús. Podeu obtenir més informació, així com saber com canviar-ne la configuració consultant la nostra Política de cookies   Acceptar