Gabon, l'Àfrica per descobrir

Gabon és un país d’Àfrica que es troba a la costa oest del continent africà, que té frontera al nord amb Guinea Equatorial i Camerun, a l’est amb el Congo i a l’oest amb l’Oceà Atlàntic. Gabon és el país de l’Africa central amb més progrés i més ben adaptat al turisme.

Gabon és un país d’Àfrica que es troba a la costa oest del continent africà, que té frontera al nord amb Guinea Equatorial i Camerun, a l’est amb el Congo i a l’oest amb l’Oceà Atlàntic. Gabon és el país de l’Africa central amb més progrés i més ben adaptat al turisme.

Al nord-oest del país trobem la capital i la ciutat més poblada de Gabon, que és Libreville, que en francès significa Ciutat lliure, que s’anomena així perquè els esclaus alliberats dels Estats Units els van portat a la ciutat. A prop de Libreville, hi ha el Point Denis, que és un cap, en el qual s’hi poden veure dofins, hipopòtams, monos... i un paisatge natural que és conegut per les boniques platges, les aigües netes i la sorra blanca. En aquest punt trobareu part de la cultura africana, i us entraran ganes de conèixer més sobre la cultura del país i d’Àfrica en general.

En el centre del país hi ha el Parc Nacional de la Lope, que tot i que el terreny és majoritàriament selva, al nord hi ha sabana. Va ser la primera àrea protegida de Gabon (1946). Avui forma part del Patrimoni de la Humanitat per la Unesco (2007)

A l’est hi ha el Parc Nacional de Ividno que és conegut per la gran cascada de Kongou. En el parc hi ha una reserva de la Biosfera. El parc cobreix 300.000 ha, en les quals hi ha goril·les, ximpanzés, búfals, porcs senglars de riu, poblacions d’elefants de bosc i han sigut vistes més de 430 especies d’ocells. Com hem dit, un dels reclams del Parc Nacional de Ividno, és la cascada de Kongou, que és una cascada de 3.2 kilòmetres d’amplada i 56 metres d’alta, és la cascada més bonica d’Àfrica central, aquesta part del riu és ric en diversitat de peixos.

A la costa oest hi ha dos parcs importants, un és el Parc Nacional de Loango i l’altre el Parc Nacional de Mayumba. El primer, el Parc Nacional de Loango protegeix un habitat de diversitat de costa, i inclou una part del llac de Iguela. El parc ocupa uns 1.500 km2 de sabana, platges, bosc i manglars. Uns paisatges brutals i és la única oportunitat d’observar elefants, búfals, hipopòtams, goril·les i lleopards a les blanques platges de sorra. Després de Sudàfrica és la major concentració i varietat de balenes i dofins que es pot trobar a la costa de Loango, en aquesta àrea de 100 kilòmetres de costa inhabitada es poden veure balenes. L’altre parc nacional, és el Parc Nacional de Mayumba, és un petita franja de platges, dunes, sabana i selva. En aquest parc hi ha la posta d’ous de tortugues Llaüt més gran i important del món, i una gran varietat d’animals terrestres, com elefants africans de bosc, búfals, lleopards, goril·les, ximpanzés, antilops, cocodrils, hipopòtams i moltes especies de monos. Important àrea de protecció marina, dofins, taurons, i iubartes.