Argentina, un país ric en Patrimoni Mundial

Argentina és un país molt gran en extensió i amb un ric patrimoni per visitar i per aprendre. Argentina no només és futbol, també és cultura, naturalesa. Deixeu-vos emportar per aquest país i la seva gent.

Argentina és un país molt gran en extensió i amb un ric patrimoni per visitar i per aprendre. Argentina no només és futbol, també és cultura, naturalesa. Deixeu-vos emportar per aquest país i la seva gent.

 

LA CAPITAL

Buenos Aires és la capital de Argentina, una ciutat que no para ni un moment els 365 dies de l’any. Té un munt de coses per visitar i que no us podeu perdre. Com hem dit abans Argentina i com no Buenos Aires també és una ciutat molt rica en patrimoni i cultura. Una visita obligada a la Plaza de Mayo, que es troba al centre de la ciutat i és la plaça més coneguda de la ciutat. La Casa Rosada, que es troba a la mateixa plaça, és on es troba el poder executiu de la República Argentina. L’edifici de Cabildo, és on hi ha l’ajuntament de la ciutat de Buenos Aires. La catedral Metropolitan és l’edifici religiós més important del país, i es troba davant la Plaza de Mayo. Casi el centre de la ciutat a l’avinguda del 9 de Juliol trobem l’Obelisc que és un monument històric que commemora el 4 centenari de la que anomenen la primera fundació de la ciutat. Aquí a prop hi trobem el Teatre Colon, un dels teatres més importants de la ciutat, on s’hi fan opera i diferents obres de teatre. La Manzana de las Luces és el principal complexa històric de la ciutat i també hi ha l’església de San Ignacio. Aquí també hi ha la Reserva Ecològica que és un lloc ideal per relaxar-se i anar amb bicicleta, caminar o respirar aire pur. Un lloc molt interessant i que us farà tornar a la vostre infància i els petits s’ho passaran genial és el Paseo de la Historieta on veureu la Mafalda i altres personatges.

Al nord de la ciutat hi ha el Planetari, que és un dels planetaris més espectaculars del món. Tierra Santa és un parc temàtic dedicat a la religió, va ser el primer parc temàtic religiós que es va construir. El Jardí Japonès es troba al barri de Palerm i està totalment ambientat amb la cultura japonesa. Pels que siguin amants del futbol s’ha de fer una visita a l’estadi del River Plate. El Cementeriio La Recoleta és dels cementiris més importants del món compte amb grans estàtues, sarcòfags. El cementiri en si és una obra d’art per si sol amb moltes histories i llegendes. La Floralis Genèrica es troba a la plaça de les Nacions Unides. Dins del llac s’alça a més de 20 metres d’alçada d’acer inoxidable.

Al sud de la ciutat hi ha el Caminito que és el carrer més famós del Barri de Boca, carrer pels vianants on es respira i es balla tango. I podeu fer una visita a l’estadi dels Boca Junior.

 

AL NORD

Al nord, les Cascades d’Iguaçu, és un conjunt de cascades sobre el Riu Iguaçu entre Argentina i Brasil i és una de les set meravelles del món. I formen part del Parc Nacional d’Iguaçu, són part del Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. El parc fa 67.000 ha amb una gran diversitat biològica, selva subtropical, 2000 especies plantes, 400 especies d’aus i fauna exòtica variada.

A Ischigualasto hi ha les escultures de la naturalesa també s’anomena la Vall de la Lluna perquè el sòl recorda al terra lunar amb les roques i colors. A Talampaya hi ha un parc nacional on hi ha roques tallades per l’erosió, són declarats Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.

També hi trobem una illa de cases a ple centre ciutat que s’anomena Manzana i Estades jesuïtes declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.

El congost de Humahuaca que és un congost profund i estret d’origen tectònic – fluvial i val la pena fer una excursió per visitar-lo.

 

AL SUD

El Glaciar Perito Moreno es troba a la regió de la Patagònia dins el Parc Nacional de Los Galciares. El glaciar és una massa de gel que avança, l’experiència és veure i escoltar tot el que passa al seu voltant. Hi ha excursions que et permeten tenir una visió panoràmica del glaciar. Va ser declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO el 1981.

La ciutat d’Ushuaia és la ciutat més al sud del món. Hi ha molts de museus que expliquen la historia de la ciutat, de la regió i del país. També hi trobem el Parc Nacional de la Tierra del Fuego, on hi ha moltes activitats per fer i moltes coses per veure. Es pot passejar pels camins per envoltar-se de la naturalesa, és important visitar-lo d’Octubre a Abril perquè és quan el podreu visitar millor, ja que la resta de l’any és quan fa més fred i podria ser algunes zones estiguessin tancades i no les podríeu visitar. A aquesta zona podreu veure dofins, balenes, pingüins, guineus i diferents aus.

A uns 300 km del Calafate hi ha unes coves que són Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO que són les Cuevas de las Manos del Río. Aquestes coves compten amb un ric art rupestre que data de 13.000 a.C. – 9.500 a.C. Hi ha més de 800 pintures de mans de diferents colors i altres imatges distribuïdes per tota la cova.

 

AL CENTRE

Al centre hi trobem la Patagònia, i a la Patagònia la regió de La Pampa. La Pampa és una regió molt rural però amb molt que ensenyar-vos. És una zona que com tot el país té molta cura de la natura i hi trobem moltes àrees protegides, reserves naturals o parcs nacionals. Als diferents parcs i reserves es poden observar cérvols i tot tipus d’aus i flora. Però no tot és natura, a La Pampa, hi ha molts de museus i es poden visitar diferents colònies i comunitats que tenen una forma de vida una mica diferent a la resta d’Argentina. Hi ha llocs religiosos que mereixen uns visita com el Santuari de Fàtima, la Església de San José. És una zona termal, hi ha varis centres termals on poder passar una estona de relax i carregar les piles.

 

A L’EST

El Mar de Plata és el principal Balneari d’Argentina. És una ciutat amb moltes activitats per fer, com trekking, MTB, bussejar o submergir-se amb taurons, una experiència única. I a la ciutat la denominen com la Capital Nacional del Surf per el que és ideal practicar surf si esteu per la ciutat. És una ciutat molt viva amb molt d’oci i amb platges de tot tipus, per a tots els gustos, de les més concorregudes a platges més aïllades.

 

Si teniu ganes de viatjar a Argentina, podeu contactar amb nosaltres que estarem disposats a donar-vos un cop de mà.

 

Mail Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Web www.antipodes.cat

Telèfon 972 426 178