Botswana, vida salvatge

Botswana és un país que es troba al sud d’Àfrica ¡, un país on regne la naturalesa, on els animals viuen en llibertat i té molt per oferir i ensenyar.

Botswana és un país que es troba al sud d’Àfrica ¡, un país on regne la naturalesa, on els animals viuen en llibertat i té molt per oferir i ensenyar.

El gran reclam de Botswana és el Delta del Okavango, que és el delta interior més gran del món. El delta arriba fins al desert del Kalahari i aquí la major part de l’aigua es perd per l’evaporació i infiltració abans d’arribar al mar. Quan plou molt i hi ha inundacions es pot omplir d’aigua el llac Ngami. El delta és molt pla, menys de 2 metres de variació. També hi ha 5 grups ètnics amb identitat i idiomes diferents.

El nord del delta d’Okavango, el Parc Nacional de Chobe és la tercera reserva més gran del país i ocupa 11.000 km2. En el parc hi trobareu grans manades d’elefants i altres depredadors. Una cosa molt peculiar del parc és que hi ha les migracions de zebres.

Però no només hi ha el Parc Nacional de Chobe, també hi ha el Parc Nacional Makgadikgadi Pans que són uns grans salars al mig de la sabana seca al nord de Botswana. Un dels salars més grans del món, però es va assecar fa mil anys. Al parc nacional hi ha moltes conques de sorra, hi ha un grup de salars, i el més gran és de 4.900 km2 que quasi mai té aigua.

A Botswana hi ha una formació rocosa de 4 turons que surten del desert del Kalahari, anomenat Tsodillo, al nord-oest de Botswana, a prop del Delta del Okavongo. És patrimoni de la humanitat per la quantitat de pintures rupestres. És curiós, perquè hi ha turons de varies mides, el “mascle” que és el més alt i el més baix s’anomena “femella”, però el turó que té més pintures és el “nen” i n’hi ha in altre que no té nom. La gent que hi viu ho consideren un lloc sagrat. Els arqueòlegs ho denominen el Louvre del desert que es troba al desert del Kalahari.

Al delta del Okavango hi ha la Reserva de Caça de Moremi, que dur aquest nom i no el de Parc Nacional perquè els boiximans que hi viuen puguin seguir amb el seu estil de vida.

I al sud-est del país hi ha el Parc Transfronterer de Kgaladi que és una conservació de vida salvatge i com el seu nom diu, es troba a la frontera entre Botswana i Sudàfrica. I està format per fos parcs, el Parc Nacional Kalahari Gemsbok a Sudàfrica i el Parc Nacional Gemsbok a Botswana. El parc ocupa 38.000km2 i una ¾ parts del parc es troba a la part de Botswana. 

Botswana com veieu és naturalesa, és vida salvatge i és un país molt increible!!