Destinacions per descobrir a la tardor

Segur que molts de vosaltres esteu preparant el viatge d’estiu o ja el teniu preparat, però no perdeu de vista la tardor, que és una època increïble per explorar nous destins, o bé per anar a viure la primavera a l’altre punta del món.

Segur que molts de vosaltres esteu preparant el viatge d’estiu o ja el teniu preparat, però no perdeu de vista la tardor, que és una època increïble per explorar nous destins, o bé per anar a viure la primavera a l’altre punta del món.  

 

EUROPA

Us recomanem els països nòrdics.

Islàndia, on els dies són més llargs i les temperatures manejables. A la tardor ja és època d’aurores boreals, i si teniu sort a la nit podreu observar unes magnifiques llums al cel, que us deixaran bocabadats. La vegetació és exuberant i amb els colors rogencs i groguencs de tardor. Noruega us impactarà pels colors daurats i les bones temperatures que hi trobareu. La natura us espera. Dinamarca, bé la capital Copenhaguen, us rebrà amb els colors de tardor, rogencs i groguencs, si aneu al novembre serà perfecte per viure el Halloween, la ciutat es transforma completament. Podeu passejar pels camins i parcs rodejats de naturalesa. I més al sud, a Escòcia, que a la tardor és idíl·lica per gaudir de la naturalesa i dels animals, podreu escoltar el cant del cérvol vermell i veure foques grises, oques de galta blanca i cignes.

 

AMÈRICA DEL NORD

A Estats Units, la temperatura al nord, els dies són calorosos i les nits son fredes i al sud hi ha bones temperatures durant tot el dia. El país és tan gran que depenen de la zona en la que us trobeu veureu unes coses o altres. A Aspen (Colorado) us sorprendran els colors daurats i ataronjats de les fulles quan les acaricia el sol, i el contrast amb el color verd ho fa més especial encara. A Nova York hi trobareu una atmosfera genial durant tot l’any, però a la tardor us encantarà passejar pels seus parcs i jardins sobretot per Cats Kill, la caiguda de les fulles ho pinta de colors taronges i marrons. A Oregon hi ha la “Cascade Mountains” que és la frontera natural entre Oregon i Washington amb uns paisatges espectaculars que us deixaran sense respiració. Visitar el Parc Natural Great Smoky Mountains, que es troba entre Carolina del Nord i Tenesee i que és un els parcs més visitats dels Estats Units, compte amb més de 100 arbres diferents que fa que es despleguin colors daurats, taronges, carmesí i lila. A Upper hi ha el sistema forestal més gran dels Estats Units que compte amb 20 parcs estatals. Els boscos de diferents arbres enmig de 3 Grans Llacs amb diferents blaus. Al llac d’Ozarks a Missouri, que quan les fulles cauen sembla una explosió de colors vermells. A Montana hi ha el Glaciar National Park, on aquesta època no hi ha tants turistes i els colors us impactaran i podreu observar cabres de muntanya i ossos bruns.

Al Canadà, és una època bonica per anar-hi i admirar els colors que fan tant bonica la tardor, passejar pels parcs Nacionals del país serà una experiència increïble. A Alberta, podreu passejar per les muntanyes Rocalloses que us donaran la benvinguda amb colors taronges i vermells que llueixen tant bé amb els colors blau dels llacs Agnes i Loiusana. A Onotario hi trobem el Algonquin Parc, que el podreu explorar passejant pels camins rodejats dels colors típics de la tardor o amb canoa observant la naturalesa des d’un altre punt de vista. El riu Niagara separa els Estats Units i Canadà. Si  es puja al cim més alt del parc us veureu recompensats amb unes vistes espectaculars. Al Quebec trobareu el major desplegament de colors de Nord Amèrica, passejant per la natura i pels jardins i parcs de la ciutat.

 

AMÈRICA DEL SUD

Durant aquesta època allà és primavera, per tant us trobareu uns paisatges totalment diferents als que hi ha a Europa durant aquests mesos.

A Argentina, us trobareu amb una verdor exuberant de la selva que rodeja les cascades d’Iguazú, podreu passejar per muntanyes nevades o esquiar. Podeu visitar la Patagònia on us trobareu muntanyes nevades, i boscos i llacs amb un clima fred i ventós. És l’època que floreixen els cirerers i inclús si us apropeu a la costa albirareu balenes que s’apropen a la costa per tenir les cries, també pingüins i llops marins. Però si aneu a la Regió de Cuyo, us trobareu uns paisatges totalment diferents, muntanyes i deserts àrids que contrasten amb les valls verdes on floreix la vida que distingeix la regió. La regió del litoral és el lloc ideal per descansar o fer turisme d’aventura al transcurs dels rius Paranà i Uruguai. A Perú és una bona època per visitar el Machu Picchu per fer trekking i senderisme per “El camino de los Incas en Sudamerica”, ja que els dies comencen a ser més llargs i gaudireu d’aquella pau i tranquil·litat que transmeten els paisatges i la naturalesa. Podreu visitar la cultura viva, que hi ha al país i que el fan únic. I com no endinsar-se a la jungla amazònica que serà una experiència única, paisatges totalment vius, ja que la primavera és el moment que floreixen les plantes.

 

ÀFRICA

Hi trobem diferents climes, pel que als diferents països ofereixin activitats diferents.

Començarem pel nord, el Marroc, on és tardor com a Europa, però que els dies són més calorosos, perfecte per caminar o fer trekking per les muntanyes Atles, o bé fer surf a les platges, ja que trobareu bones onades. Més el sud trobem Tanzània, que durant aquesta època és l’estació més seca, però és la ideal per fer trekking pel Mont Kilimanjaro o el Mont Meru i visitar els parcs com el Serengeti i l’Ngorongo. La illa de Madagascar, que igual que Tanzània durant aquesta època és l’estació més seca, és el moment ideal per fer safaris, veure el naixement dels lèmurs, visitar els parcs nacionals i albirar les aus migratòries, ja que en aquesta època la vida salvatge és quan està més activa. El sud de l’Àfrica, trobem Sudàfrica, un país que us enamorarà, allà és primavera, per tant, trobareu unes catifes de flors, de diferents colors a tots els parcs i jardins de les ciutats. És l’època ideal per observar balenes australs i les espècies migratòries que arriben a l’octubre. I si sou amants del surf, endavant que és una bona època per surfejar.

 

ÀSIA

Un destí ideal serà Japó on veureu com els colors de les fulles passa de verd a groc – taronja – vermell – lila a tots els parcs i jardins. És una bona època per gaudir de la naturalesa i dels festivals que hi ha durant la tardor arreu del país. La Índia aquesta època al nord hi trobareu diferents festivals, la majoria religiosos. El Taj Mahal està ideal durant aquest període. Al sud els festivals són més culturals i hi trobareu les platges, a Mysore hi ha els més importants. Cap a l’oest, a Kerala i Tami no us podeu perdre les plantacions de té i els parcs naturals de la regió. I durant aquesta època fer un safari seria ideal, veureu tigres, elefants i panteres negres en plena llibertat. Si el que voleu és fer esport envoltat de vegetació heu de visitar el Nepal, que durant aquests mesos és l’època ideal per fer trekking i veure la muntanya i arribar a Katmandú. També s’ha d’aprofitat per fer safaris que són espectaculars gràcies a la vegetació. A Vietnam veureu com celebren els festivals més tradicions. A Hanoi, és on trobareu més activitats per fer, la part antiga de la ciutat és com un laberint, del qual s’ha de buscar la sortida. I a Sword Lake, és el lloc històric més important de la ciutat.

 

OCEANIA

Trobareu el clima perfecte, ja que allà durant la nostre tardor és primavera, per tant, trobareu bones temperatures i veureu florir les plantes.

A Austràlia, podreu caminar pel bosc subtropical més antic, on serà el moment de veure diferents animals i plantes, la barrera de corall, els dofins, cangurs o aus migratòries. Passejant per tot Austràlia descobrireu un munt de paisatges que us deixaran bocabadats. Donar un volt per les platges, caminar pels parcs nacionals o visitar les regions vinícoles aquesta època és la millor. Fer surf a la primavera és ideal, per les onades que us trobareu. A Nova Zelanda, trobareu les muntanyes més altes nevades, i podreu caminar per Tongarino National Park o pels jardins per veure com floreixen les flors. Aquesta època és la ideal per albirar balenes.  

Esperem que us hagi servit d’ajuda per pensar on anar a la tardor i si teniu algun dubte poseu-vos en contacte amb nosaltres i us prepararem un viatge a mida per vosaltres.

Mail Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Web www.ganesha.cat

Telèfon 972426178