La naturalesa salvatge de la Costa Oest de Canadà

Canadà és un país molt variat. Hi conviuen dos llengües molt diferents entre elles, l’anglès i el francès. És un país que cuida molt de la seva naturalesa, i del seu patrimoni en general. Avui farem una visita des de la distància d’aquest bonic país que el trobem just a sobre dels Estats Units.

Canadà és un país molt variat. Hi conviuen dos llengües molt diferents entre elles, l’anglès i el francès. És un país que cuida molt de la seva naturalesa, i del seu patrimoni en general. Avui farem una visita des de la distància d’aquest bonic país que el trobem just a sobre dels Estats Units.

 

COLÚMBIA BRITÀNICA

La ciutat de Vancouver té un parc que ocupa 405 ha i és el més gran de Canadà i s’anomena Stanley Park, el parc és un bosc de coníferes amb camins i dos llacs. Al parc hi ha el llac Beaver, l’aquari de Vancouver, els tòtems i el port esportiu. English Bay és la badia que va des del sud de Burrard Inletfins a Prospect Point. També podeu visitar el VanDunsen Botanical Garden. Al sud de la ciutat hi trobareu Burrard Bridge és un pont d’estil Art Deco que conecta el centre de la ciutat amb Kitsilano. Pels que busquin una mica de compres, hauran d’anar a Granville Island es troba al centre de la ciutat a False Creek, hi trobareu botigues de tot tipus. Una de les atraccions més importants o que tenen més renom és FlyOver Canada que és un vol virtual per Canadà. Les Illes del Golf són un arxipèlag de les illes de la costa a l’estret de Georgia. Un dels museus indispensables i que heu de visitar el Museu de la Província, que per ells és el Royal British Columbia Museum i parlar de la historia natural i humana de la província. I a l’est de la ciutat hi trobeu el districte de Chinatown, que és el barri xinès més gran de Canadà. A prop de Chinatown hi ha Gastown que és un lloc històric de Vancouver, ja que anteriorment hi havia la frontera amb els EUA en aquesta zona. I dues activitats pels amants de l’adrenalina i aventura, podeu passejar pel Capilano Suspension Bridge que tal com descriu el seu nom és un pont que esta suspes al riu Capilano i fa 140 metres de llargada i es troba a 70 metres sobre el riu. I The Seawall és una paret de pedra que es va construir al voltant del perimetre del parc Stanley per prevenir l’erosió de la vora. Al nord hi ha les Grouse Mountains que són ideals per fer excursions, i a fer esquí alpí, quan sigui l’època.

La ciutat de Kelowna és una ciutat que es troba al sud de la província amb molta natura per córrer, però no deixa de ser una ciutat amb moltes coses per fer, però el més important és la regió vinícola que es troba a 10 minuts de la ciutat, i amb molts camps de golf. I els llacs que hi ha que no són pocs, i que cada un us ofereixen unes activitats per no avorrir-se.

Les Muntanyes Costeres és una serralada que es troba a prop de la costa. A la serralada hi ha muntanyes volcàniques i no volcàniques que xoquen amb els camps de gel de les serralades del Pacífic.

El Parc Nacional Glaciars és una experiència que no us podeu perdre. Caminar des de la vall fins a la cima des d’on podreu gaudir de naturalesa i puresa. Només a l’època d’estiu veureu el parc colorit, perquè és quasi sempre hivern, i poder és això que el fa tant atractiu.

Quasi a la frontera entre Columbia Britànicai Alberta trobem el Yoho National Park, hi ha parets de roques, cascades i vistes espectaculars. Es troba a les muntanyes rocalloses que hi ha el Llac Louise, altrament dit Esmeralda.

Kamloops és una ciutat al centre de la província de Columbia Britànica, a prop hi ha un llac que porta el mateix nom, i que heu de visitar.

Una de les atraccions estrelles és les cascades Shannon que són una sèrie de penya-segats que s’alcen 335 metres. És un parc que proveeix pícnic, rutes per caminar i fer senderisme

 

ALBERTA

La ciutat de Calgary ofereix moltes oportunitats i no tindreu temps per avorriu-vos  un cop sigueu allà, la ciutat es troba a la confluència entre el riu Bow i el riu Elbow. Podreu passejar pels diferents parcs de la ciutat, Devonian Gardens és un jardí botànic que trobareu al centre financer de la ciutat, el Millenium Park, Olympic Plaza, on trobareu part de les instal·lacions dels Jocs Olímpics. Cap a la zona del nord podreu caminar per Confederation Park i el Nose Hill Park que és un dels parcs més grans de Canadà, Fish Creek Park que es troba al sud de la ciutat i és un dels parcs més grans de Nord Amèrica, on podreu passar el dia, el mati o la tarda. I al Canadà Olympic Park és on podreu practicar esquí a les increïbles pistes que hi ha aquest lloc. A la part del centre financer de la ciutat hi trobem la mítica Torre Calgary, que és un dels icones de la ciutat, i aquí també hi trobareu l’ajuntament. Un must si aneu a Calgary és el Fort Calgary, que és un lloc històric de la ciutat i un museu. The Bow és un edifici alt que es troba al districte financer i que és dels més alts de Canadà. Una de les coses més curioses que trobareu si aneu a Canadà serà una experiència passejar i caminar per el Plus 15, és una xarxa de ponts que es troben a 4.5 metres d’alçada més o menys i que fan 18 kilòmetres en total amb més de 62 ponts, és una bona solució per poder moure’s per la ciutat durant l’hivern que fa molt fred. Al nord de la ciutat hi ha una mesquita, que li podeu fer una visita, es diu Baitun Nur. Al sud hi ha dos llacs i els dos són fets pels homes, el Glenmore Reservoir que es troba al riu Elbow, i és el principal font d’aigua de la ciutat. I l’altre és Sikome Lake que és una complexa aquàtic i hi trobem una platja pública. Pels que siguin amants de les compres o simplement tinguin ganes d’anar de compres o donar una volta algun centre comercial, poden anar a Dragon City Mall que és de temàtica asiàtica, aquest es troba al districte financer. El Market Mall que és dels més grans de la ciutat es troba al nord-oest, i el 17th Avenue al sud-oest és un carrer on comprar i trobar tot tipus d’oci. Al nord de la ciutat trobareu dels museus més importants i més visitats de la ciutat que és el Museu Aeroespacial. Si per casualitat aneu a Calgary al Juliol heu de fer una parada obligada a Stempede Grounds que hi fan l’exhibició anual de rodeo, que dura 10 dies. Inglewood és un barri on hi trobareu molt patrimoni que val la pena visitar i passejar.

Edmonton és la capital d’Alberta, es troba al centre de la província. A Edmonton segons l’època de l’any es poden veure aurores boreals sobretot als mesos d’hivern. Els amants de la natura poden fer una excursió a Elk Island National Park que és un parc natural on podreu contemplar els bisons, els coiots i uapitís i molts animals més. Si us fa un mal dia a Edmonton, no us quedeu sense fer res, apropeu-vos al West Edmonton Mall, un centre comercial interior amb més de 800 botigues i serveis, és un lloc on es poden fer moltes activitats, és tant gran que hi ha atraccions dins, activitats per a totes les edats i tota mena d’oci perquè tothom faci el que més li agradi, I si tot el contrari us fa un bon dia a la ciutat podeu anar al River Valley Edmonton on podreu fer totes les activitats que es poden fer a la riba d’un riu, des de volley-ball a futbol i fins i tot pescar al riu, i quan vulgueu fer un break podreu fer pícnic o bé anar a la cafeteria. Però també podeu passar al dia als 5 parcs més importants de la ciutat que porten el nom de 5 dones que van ser important al país. I també podeu visitar el Royal Alberta Museum (RAM), el museu de la ciutat i el Telus World of Science.

Alberta és el paradís dels parcs naturals. Hi trobem el Parc Natural Banff que és un oasis alpí de qualitat. Es troba al bell mig de les muntanyes Rocalloses i hi trobem glaciars i camps de gel i es contrasta amb els boscos de conífera, els llacs Louise, Minnewanka o Johnson i el Johnson Canyon. Els paisatges valen molt la pena, els contrastos, els colors, bellesa del parc és incomparable. El parc Natural de Banff connecta amb el Parc Natural Jasper. Al Parc Natural Jasper igual que al Parc Natural Banff hi ha un contrast entre els camps de gel i les muntanyes, tot i que el que predomina són els glaciars, com ara el glaciar Pata Cuervo, glaciar Dome i el glaciar Atabasco.

Si teniu ganes de viatjar a Canadà no dubteu en demanar-nos ajuda o consells que us prepararem un viatge inoblidable.

 

Mail Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Web www.ganesha.cat

Telèfon 972426178